Van Wuhan tot Boortmeerbeek

Het idee voor de Coronatafels komt voort uit wetenschappelijk onderzoek dat gebeurde na de uitbraak van de wereldwijde Covid-19 pandemie

Verschillende Aziatische landen waaronder Singapore, Zuid-Korea, Taiwan en China werden in een recent verleden reeds meermaals geconfronteerd met viruspandemieën. Eind 2002 dook SARS, (Severe Acute Respiratory Syndrome), een mysterieuze longziekte op in de Chinese provincie Guangdong. Van daaruit verspreide SARS zich razendsnel via Hongkong naar onder andere Vietnam, China en Canada. Het MERS-coronavirus (Middle East Respiratory Syndrome) werd ontdekt in 2012 en verspreidde zich vooral in Saoedi Arabië. In 2018 en 2019 werden verder ook sporadisch gevallen ontdekt in de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Oman. COVID-19 (Coronavirus disease 2019) of SARS-CoV-2 werd eind 2019 voor het eerst opgemerkt in Wuhan, hoofdstad van de Chinese provincie Hubei.   

In Azië, Canada en de USA worden mobiele luchtreinigers met HEPA filters (High Efficiency Particulate Air) ingezet als bijkomende preventieve maatregel in de strijd tegen de aerogene transmissie van Covid-19. Ook in Europa geven experten advies omtrent het gebruik daarvan.

De beelden uit Wuhan inspireerden Pascal Mannekens tot een creatieve oplossing voor thuis, maar ook in de horeca, retail en medische kabinetten. Luchtreinigers zijn eenvoudig, 100% veilig, produceren geen ozon en zijn onmiddellijk bruikbaar. Door ze in te bouwen in een mooie, comfortabele tafel kunnen ze naadloos worden geïntegreerd in een interieur en bieden ze ook daar een zuivere omgeving om te eten, vergaderen of werken.Pascal Mannekens is kinesitherapeut, ergonomisch adviseur en wetenschappelijk onderzoeker. In binnen- en buitenland bouwde hij een ijzersterke reputatie op als expert in slaapcomfort. Hij is betrokken bij diverse (product-)ontwikkelingen en werkt samen met onderzoeksafdelingen van internationale bedrijven die slaapsystemen produceren. Hij leidt ook Ergopolis Distribution en Bedking.

Wuhan Corona pandemiePascal Mannekens

Coronatafel Flanders Food
KMOinsider artikel