Een gepatenteerd concept
met ingebouwde luchtreiniging.
Een Belgische uitvinding met spitstechnologie.

Bij de ontwikkeling van de Coronatafel werden wetenschappelijke inzichten gebruikt vanuit diverse invalshoeken waaronder klimaat, bouwfysica – aerodynamica , mentale en lichamelijke gezondheid.

Het concept is gebaseerd op verdringingsventilatie waarbij vanuit lagere zones lucht wordt aangezogen via een ingebouwde luchtreiniger. De lucht passeert de filters waardoor er ter hoogte van het tafelblad in de onmiddellijke ademzone van de mensen zuivere lucht wordt uitgeblazen. Luchtreinigers garanderen een maximaal gezondheidsrendement in een zone van 10m² rond de tafel. Afhankelijk van het type luchtreiniger kunnen ruimtes tot 80 m² gezuiverd worden met één toestel.


Luchtreinigers met HEPA filtering (HEPA 13 - 14) worden ook gebruikt in ziekenhuizen als preventieve maatregel om verdere verspreiding van aerogene viruspartikels te verminderen. Ze beschermen zowel patiënt als zorgverlener. Het plaatsen van een luchtreiniger tussen mensen zorgt eveneens voor de afbuiging van de potentieel besmettelijke ademwolken naar hogere luchtlagen.

De Coronatafel is flexibel: onze experts kunnen het geschikte type luchtreiniger voorstellen op basis van de toepassing en het project. Het tafelconcept is bovendien combineerbaar met bestaande ventilatiesystemen.


Coronatafel brochure

Erika tafelSergio tafel

 

De luchtreinigers met HEPA H13 en H14 filter die gebruikt worden in de Coronatafel, zijn opgenomen in de lijst van gecontroleerde en toegestane ventilatiezuiveringsproducten tegen Covid-19. Deze lijst is geregistreerd volgens Ministrieel Besluit Numac:2021041483 en wordt samengesteld door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid.

Federale Overheidsdienst Volksgezondheid

Gepatenteerde Coronatafel
Coronatafel Flanders Food
KMOinsider artikel
Coronatafel Sergio
Coronatafel Erika
Coronatafel rond horeca retail

De Coronatafel werd opgepikt door o.a.


Flanders Investment & Trade Coronatafel Made in Vlaanderen Coronatafel in Imago magazine Coronatafel in Nieuwsblad Coronatafel Unizo Coronatafel ROB Tv Coronatafel Meubihome Coronatafel Steps Magazine Coronatafel KMO Insider